Track Caminadors

Caminadors

Plaça de l’Ajuntament – Càmara d’Aigues – Camí dels Caçadors – Oeste -Dolmen – Bosc de Queralt – Rocs de Queralt via Canal Lo Graell – Gramuntill – Font de l’Ús – Barraca – Vernedot – Plaça de la Pedrera

Sortirem de la Plaça de l’Ajuntament i ens dirigirem cap a la càmara d’aigües per després adentrar-nos al camí de la Costa Pera on just sortir del bosc prendrem el camí recentment recuperat conegut com a “Camí dels Caçadors”. Aquest camí ens portarà a la zona coneguda com “l’Oeste” on ens retrobarem amb el camí clàssic de Montsor el qual agafarem fins arribar a la zona coneguda com a Dolmen.

Aquí ens trobarem l’avituallament més complert del recorregut. Un cop esmorzats i hidratats ens indensarem al Bosc de Queralt, tot recorrent un agradable camí que ens durà just sobre les Roques de Queralt.

Per descendir les Roques de Queralt utilitzarem la Canal “Lo Graell”. Antigament aquesta Canal era utilitzada pel transport de la fusta que s’extreia del mateix Bosc de Queralt.

Un cop baixada la Canal continuarem pel camí que ens conduirà a Gramuntill on ens esperarà un bon avituallament. Ja recuperades les forces reprendrem el corriol fins a arribar al llit del Riu Noguera Pallaresa, un cop aquí ens queden els últims kilòmetres en un ambient molt més fresc, ja que no ens separarem del Riu, passarem per La Font de l’Ús, La Barraca i Vernedot i posteriorment encararem la meta a La Plaça de La Pedrera.

Aquest últim tram de riu coincideix amb el que el Diumenge recorreran els Raiers amb les seves embarcacions; els Rais.

Track Corredors

Corredors

Plaça de l’Ajuntament -Riba – Sant Miquel – Camí dels Caçadors – Oeste -Dolmen – Bosc de Queralt – Barranc de Queralt – Barranc de Sant Pere – Gramuntill – Font de l’Ús – Barraca – Vernedot – Plaça de la Pedrera

Aquest any la sortida i l’arribada serà a la Plaça de l’Ajuntament.

Sortirem de la Plaça de l’Ajuntament i ens dirigirem al camí de La Riba que ens durà fins arribar a Sant Miquel, un cop passem l’ermita, en comptes d’anar com l’any passat fins la bandera, ens dirigirem cap un camí recent recuperat i anomenat “Camí dels Caçadors”. Aquest caminet ens portarà fins la zona coneguda com “l’Oeste” des d’on continuarem la ruta clàssica de Montsor fins arribar al Dolmen, on tindrem un bon avituallament.

A partir d’aquí l’ambient serà molt més fresc ja que ens indensarem al Bosc de Queralt i descobrirem el nou camí recuperat.

El primer tram un cop dins el bosc es molt corredor, amb baixades pronunciades que cada cop es fan més tècniques degut al mix de calcari i conglomerat fins arribar al fons del Barranc de Queralt, zona molt humida que en cas d’haver plogut dies abans caldrà posar l’atenció en no relliscar.

Trasncorreguts uns 100 metres pel fons del barranc arribem al tram més complicat del recorregut i on haurem de posar els 5 sentits en marcha.

Es el moment de cambiar del Barranc de Queralt al Barranc de Sant Pere, són uns 200 metres molt tècnics i haurem d’afluixar la velocitat ja que no es permet cap error. Primer de tot trobarem una corda per descendir uns 10 metres rapelant. Posteriorment creuarem el riuet del barranc de Sant Pere on mitjançant un seguit de cordes i vies ferrates flanquejarem la paret vertical. Tot i poder semblar més fàcil recomanem no còrrer i sobretot no adelantar els companys de carrera. Finalitzarem aquest enllaç amb tres ràpels més, els dos primers curts i el tercer d’uns 10 metres d’alçada amb l’ajuda de la ferrata instal·lada.

Recomanem als qui pateixin de vèrtic d’abstendres de participar.

Un cop superat aquest tram, recorrerem uns 300 metres per la vora del barranc per tal d’arribar al camí que ens portarà a Gramuntill on ens esperarà un bon avituallament.

Ja recuperades les forces reprendrem el corriol fins a arribar al llit del Riu Noguera Pallaresa, un cop aquí ens queden els últims kilòmetres en un ambient fresc, ja que no ens separarem del Riu, passarem per La Font de l’Ús, La Barraca i Vernedot i posteriorment encararem la meta a La Plaça de La Pedrera.

Aquest últim tram de riu coincideix amb el que el Diumenge recorreran els Raiers amb les seves embarcacions; els Rais.

Deja un comentario