Dimecres es van obrir inscripcions per participar a la cursa, que forma part dels actes de la Diada dels Raiers de la Noguera Pallaresa

La Pobla de Segur. 16 de juny 2016.

L’Associació Cultural dels Raiers de La Noguera Pallaresa celebrà el proper 2 de juliol la 9ª Espardenyada Popular, dins els actes de la 38ª Diada dels Raiers. Avui ja han començat a posar-se en marxa per a la novena edició, de forma que els corredors interessats ja es poden apuntar a la cursa en els webs:

www.inscripcions.cat/espardenyada2016/ o, per participar a la caminada en el link: www.inscripcions.cat/espardenyada2016c/

La Diada és una de les dates més senyalades del calendari festiu de la Pobla de Segur, ja que es tracta de la celebració que rememora l’antic ofici del transport fluvial de la fusta des del Pirineu fins a les terres de l’Ebre. Així doncs, emulant el periple de retorn dels raiers a casa seva, caminants i corredors estan convidats a participar en aquesta cursa de muntanya amb tan sabor històric.

espardenyada 2011 006

Detalls de les inscripcions

Per començar a calentar motors, inicialment, i fins el dia 22 de juny, la inscripció té un preu reduït de 23 euros per a federats i de 28 euros per a no federats. Amb la inscripció, enguany s’hi inclou un lot de cerveses artesanes de Pobla (Rdorta o CTretze Pirineus) acompanyada d’un embotit típicament pallarès (una secalloneta de Cal Tomàs o un pot de paté de Carns Bastús)

Descripció del recorregut

Avui en dia, el calçat de muntanya modern ha substituït les històriques espardenyes per travessar els senders d’aquesta terra prepirinenca, però el recorregut actual té moltes similituds amb la duresa de l’itinerari d’antes. Una cursa de 23 km. i 900 metres de desnivell amb un recorregut circular que té com a equador Montsor, un poble abandonat que s’enlaira sobre Pobla i el congost de Collegats. Una experiència inoblidable que recorre paratges de gran bellesa que no et deixaran indiferent.

 

Deja un comentario